Versenyjog

Magyarországi versenyjogi csoportunk az európai uniós és a magyar versenyjog minden területén hatékony jogi támogatást nyújt ügyfeleink részére. Az M&A tranzakciók teljeskörű versenyjogi támogatását biztosítjuk a tranzakciók kockázatelemzésétől kezdve, a tárgyalási folyamatok compliance támogatásán keresztül és a hatósági eljárás lezárultáig. 

Man playing chess

Mit tehet vállalatáért az EY?

Versenyhatósági tapasztalattal rendelkező szakértőink tanácsot adnak és képviselik ügyfeleinket erőfölényes és kartell ügyekben, fogyasztóvédelmi és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos eljárásokban. Testreszabott jogi támogatást nyújtunk állami támogatásokkal kapcsolatos ügyekben és segítjük ügyfeleinket hatékony versenyjogi megfelelőségi rendszerek kiépítésében.

Amiben számíthat ránk:

  • Összefonódások versenyjogi kockázatelemzése, magyar, uniós és külföldi bejelentési kötelezettség vizsgálata
  • Fúziós bejelentések, versenyhatósági engedélyezés
  • Kartell ügyekben képviselet helyszíni vizsgálat, versenyfelügyeleti és bírósági eljárás során
  • Tanácsadás gazdasági erőfölénnyel és jelentős piaci erővel való visszaélésekkel kapcsolatos ügyekben
  • Képviselet fogyasztóvédelmi és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattokkal kapcsolatos ügyekben, marketing compliance tanácsadás
  • Versenyjogi és ágazati szabályozásnak való megfeleléssel kapcsolatos tanácsadás, belső átvilágítás és kockázatfelmérés, megfelelőségi szabályzatok kialakítása, compliance rendszerek kiépítése
  • Versenyjogi és rajtaütési tréningek, workshopok tartása a munkavállalók és a management számára

Napirenden a valódi kérdések

A helyes üzleti döntésekhez hiteles és megbízható információkra van szükség. Értesüljön az aktuális témáról hírlevelünkből.

Feliratkozás

Lépjen kapcsolatba velünk

További információért vegye fel a kapcsolatot velünk.