Adóeljárások és Adóperek - Felkészült a NAV-ellenőrzésre?

Ön utálja az adóellenőrzéseket? Mi imádjuk.

A megbízólevél átadásától kezdve azért dolgozunk, hogy minden releváns érvet az Ön kezébe adjunk.

Néha az adóellenőrzések gyors lezárása a fontos, máskor pedig az, hogy a vitákat a lehető legnagyobb esélyekkel tudja lefolytatni. Szakértelmünk és tapasztalatunk mindkét esetben hasznos lesz Önnek.

Mit tehet vállalatáért az EY?

Magyarországon a bírósági döntések szinte naponta formálják az adószabályok értelmezését és így az esetjog szerepe is felértékelődött. Ezért mi az adóigazgatási eljárás kezdetétől együtt dolgozunk adóellenőrzésre szakosodott kollégáinkkal mind az eljárásjogi mind az anyagi jogi szempontokat figyelembe véve, biztosítva ezáltal az Önök jogérvényesítését és annak hatékonyságát. Adóperekre specializálódott csoportunk ügyvédekből, adószakértőkből és olyan volt adóhatósági szakemberekből áll, akik adóhatóságok és bíróságok előtti képviseletre szakosodtak.

 • Segítségnyújtás adóvizsgálatok ügyféloldali lebonyolításában, kérdések megválaszolásában
 • Ügyfelek képviselete adózási ügyekben a bíróság előtt és közigazgatási eljárásokban
 • Tanácsadás adóperes stratégiák kialakításában
 • Hatékony képviseletet biztosítunk adóellenőrzések során, és biztosítjuk adótanácsadói és jogi képviseletét, egy személyben
 • Adóellenőrzési eljárások teljeskörű támogatása, tanácsadás az adózási dokumentumok, bizonyítékok kezeléséhez
 
Teljeskörű támogatás - már az adóellenőrzés előtt is:
 • Ha már ismeri a kockázatos területeit, akkor segítünk abban, hogy mi az adóhatóság kapcsolódó gyakorlata és hogyan az esetleges kockázatokat csökkenteni. Ha még nem, akkor Adóellenőrzése és adóperes gyakorlatunkkal segítünk beazonosítani az ilyen területeket.
 • Ha kell, előre összegyűjtjük az érveket és bizonyítékokat, amivel egy adóellenőrzés során alá tudja támasztani az igazát. Ezzel hatékonyan tudjuk csökkenteni a későbbi viták kockázatait, költségét és időigényét. 
 • A fellebbezés és a kereset során már csak korlátozott mértékben lehet új tényekre, körülményekre hivatkozni, bizonyítékot benyújtani. Ezért ha a vita már elkerülhetetlen, akkor mi azon dolgozunk, hogy az ügyfeleink már az adóellenőrzés kezdetén tisztában legyenek vele, hogyan járhatnak sikerrel egy bírósági per során. 
 • Napi szinten monitorozzuk az EU bíróságának esetjogát. Proaktív ötletekkel segítünk abban ügyfeleinknek, hogy az egyes eseteket hogyan tudják a javukra fordítani.
 • Amennyiben adóhiányt állapított meg az adóhatóság, minden eszközzel azért dolgozunk, hogy a vitát minél előbb sikeresen lezárjuk – de ha kell, akkor akár az Európai Unió Bírósága elé is elmegyünk.

 

Kiemelkedő szektoriális tapasztalat:
 • Átfogó szaktudással rendelkezünk gyakorlatilag minden iparágban. 
 • Az utóbbi években kiemelten sokat foglalkoztunk az alábbi területekkel: nagyértékű áfa visszaigénylések, külföldieket érintő áfa visszatéritések, konferenciák szja kezelése, kifizetői minősítéssel kapcsolatos jogviták, vámperek, kellő körültekintéssel kapcsolatos jogviták, transzferárazással kapcsolatos jogviták, rendeltetésszerű joggyakorlás és tartalom szerinti minősítés, nemzetközi adózást érintő jogviták. 

Napirenden a valódi kérdések

A helyes üzleti döntésekhez hiteles és megbízható információkra van szükség. Értesüljön az aktuális témáról hírlevelünkből.

Feliratkozás

Lépjen kapcsolatba velünk

További információért vegye fel a kapcsolatot velünk.