female silhouette

Dr. Nagy Andrea Magdolna

Ügyvéd, EY Law Magyarország

20+ év szakmai tapasztalat. Az EY Law fogyasztóvédelmi területének vezető ügyvédje.

Iroda Budapest, HU

Andrea több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik fogyasztóvédelmi jogi szakmai kérdésekben. Behatóan ismeri mind a hatóságok, mind a vállalatok szempontrendszerét - vezetett Hatósági és Jogi főosztályt a korábbi Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál. Az EY Law fogyasztóvédelmi praxisát 2022 májusától vezeti.

Andrea 2003-tól 2011-ig az egykori Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál előbb Szolgáltatás-ellenőrzési osztályvezetőként dolgozott, majd a 20 jogásszal működő három jogi alosztályból álló Hatósági és Jogi Főosztály vezetője volt.

Kiadmányozta az NFH, mint másodfokon eljáró hatóság határozatait, szakmai jogi irányítása alá tartoztak az országos – a megyei felügyelőségek által lefolytatott – ellenőrzések, témavizsgálatok, és ő vezette a hatóság UCP (unfair commercial practices) osztályának munkáját is, valamint ellátta az NFH jogi képviseletét bíróságokon.

Főosztályvezetői és jogtanácsosi pozíciójából 2011 nyarán ügyvédnek állt, hogy fogyasztóvédelmi jogi bírságok elkerülésében, mérséklésében segítse a vállalatokat. Képviselte ügyfeleit reklámkampányaik, általános szerződési feltételeik, nyereményjátékaik, jótállási és minőségvédelmi dokumentumaik és kereskedelmi kommunikációik auditálásában, veszélyes termékek visszahívásában és fogyasztóvédelmi versenyfelügyeleti eljárásokban.

Tudományos tevékenysége részeként két évig vezetője és oktatója volt az egyik akkreditált fogyasztóvédelmi referens-képző cégnek. 15 évig a Budapesti Gazdasági Egyetemen a német nyelvű képzés keretében tartott előadásokat Jogi alapismeretek, Fogyasztóvédelmi jog, Európai Uniós alapismeretek és Fogyasztói magatartás tantárgyakból. Eseti felkérésre előadott az ELTE ÁJK-n és angolul tartott fogyasztóvédelmi jogi szemináriumokat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Továbbképző Intézeténél.

Andrea gyakran kap felkérést rangos konferenciákon és szakmai fórumokon fogyasztóvédelmi tárgykörű előadás megtartására magyar, angol és német nyelven.

Lépjen kapcsolatba Andreával!